Elk kind heeft recht op voeding

Een evenwichtige maaltijd is nodig om de dag door te komen. Dat is voor iedereen zo, vooral voor kinderen en jongeren. Toch is zo’n maaltijd niet evident voor iedereen. Zowel in België als daarbuiten zijn er kinderen die met honger de dag door moeten.

En laat voeding nu net fundamenteel zijn voor de groei, gezondheid en concentratie van kinderen.

Binnenland

Voeding is een basisbehoefte. Toch is die er jammer genoeg niet voor iedereen. Wij willen ervoor zorgen dat ieder kind zonder honger naar school gaat. Een volwaardige maaltijd is nodig voor een goede lichamelijke en mentale ontwikkeling. Daarom willen we elk kansarm kind minstens 1 volwaardige maaltijd per dag aanbieden.

Hiervoor werken we samen met onze partner Brood(doos)nodig. In 2021 zijn ze gestart met een pilootproject in 10 Gentse scholen. Op vandaag reeds actief in Brugge, Vilvoorde, Leuven en Roeselare.

Samen ondersteunen we nu reeds 7 scholen in Sint Truiden, goed voor 2201 leerlingen. En van daaruit laten we onze samenwerking verder uitbreiden zodat we zoveel mogelijk kinderen kunnen helpen.

Buitenland

Bomen hebben de kracht om gemeenschappen te ondersteunen, levens te verbeteren en het klimaat van onze planeet te herstellen. Trees For The Future is een organisatie waarmee we samenwerken voor een ontwikkelingsproject in Senegal.

Met jullie financiële steun, planten we bomen en trainen we lokale boeren om hen de kennis te geven om oogsten te doen slagen. Zo kunnen zij, hun gezin en de rest van hun dorp genieten van betere oogsten. Die zorgen niet alleen voor voedsel maar ook voor een inkomen voor de gezinnen in het dorp.

Sinds 2018 hebben we al het leven van 3259 mensen drastisch veranderd. Dit door te zorgen dat ze 3 keer per dag te eten krijgen in plaats van 1 keer om de 2 dagen.

0
mensen geholpen