Рівні (цифрові) можливості для всіх

Для дітей та подальшого розвитку дорослих освіта має фундаментальне значення. У багатьох країнах освіта доступна лише для незначної меншості. У нашій країні, на щастя, інакше. Але, незважаючи на те, що в Бельгії ми маємо обов'язкову освіту для молоді до 18 років, в нашій країні також не всі мають однакові можливості. Це те, що ми хочемо зробити з "Підприємцями за теплу Бельгію". Тому ми активно працюємо як вдома, так і за кордоном.

Освіта для дітей вдома

Перетворіть ваше обладнання на програмне забезпечення

Digitale hulpmiddelen krijgen een steeds centralere plaats in ons leven. Onze scholen moeten daarop inspelen. En dat doen ze ook. Laptops veroveren steeds meer klaslokalen. Dat is goed nieuws. Maar voor sommige gezinnen is de aanschaf van een laptop niet vanzelfsprekend. De nood aan laptops voor kansarme gezinnen was nooit hoger. Ondernemers Voor een Warm België wil daarom gebruikte laptops verzamelen, refurbishen en uitdelen zodat iedereen mee kan in de digitale versnelling.

Tot op heden zijn er al 4.564 laptops uitgedeeld in 67 steden en gemeenten waarbij we 125 lokale organisaties geholpen hebben. Wij maken van jouw hardware, dus echt HEARTware.

Als jij een gebruikte laptop doneert, maak je er een gezin in jouw buurt zeer gelukkig mee. Ondernemers Voor een Warm België zorgt niet alleen voor een opgeknapte laptop, maar ook voor de nodige software, een computermuis en draagtas. Klaar om te leren!

0
Допомогли сім'ям
0
проекти
0
викладачі
0
країни

Цифрове прискорення не стоїть на місці і за кордоном

Африканські біженці вчаться працювати з комп'ютером

Ook in het buitenland dragen we ons steentje bij. Op dit ogenblik steunen we het project Kakuma in Kenia dat opgericht is door Koen Timmers, één van de leden van Ondernemers Voor een Warm België. 5 jaar geleden stuurde hij een laptop met een apparaat dat voor een internetverbinding kon zorgen naar het vluchtelingenkamp in Kakuma. Op die manier kon hij de vluchtelingen online lesgeven aan de kinderen in het kamp. Vandaag telt het project 420 leraren uit 75 landen. Zij geven allemaal gratis les in bijvoorbeeld wiskunde, wetenschap of Engels.

Наші проекти

Heartware Telenet

Samen met Telenet hebben we het Heartware project op poten gezet. Met de slogan “Maak van je hardware Heartware” roepen we bedrijven en gezinnen op om laptops te schenken. Ondernemers Voor een Warm België zorgt voor het wissen van het toestel en maakt de laptop weer tiptop in orde. Hierdoor krijgt hij een nieuw leven bij een gezin dat deze laptop hard nodig heeft. De impact die wij samen maken, is enorm. In 2021 konden we voor dit project bovendien rekenen op financiële steun van de Federale overheid.

Мобільний

Пункти збору

Що ви можете зробити?

Ми можемо реально допомогти сім'ям.
Але для цього нам потрібне фінансування та робочі ноутбуки.
Ви самі обираєте, чим можете допомогти.

Фінансова підтримка

Ваша компанія теж може допомогти. Якщо компанії допоможуть нам, кожен у міру своїх можливостей, разом ми зможемо зробити наше суспільство кращим для всіх. Тому що разом ми можемо суттєво змінити ситуацію.

Також ноутбуки

У компаніях та установах, навіть більше, ніж у сім'ях, регулярно з'являються ідеально працюючі ноутбуки, які все ще потребують заміни. Ваші старі пристрої можуть отримати нове, цінне життя.

De activiteiten en de werking van Ondernemers Voor een Warm België draagt bij tot het behalen van 9 van de 17 SDG's (Sustainable Development Goals)