Gelijke (digitale) kansen voor iedereen

Voor kinderen en de verdere ontwikkeling van volwassenen is onderwijs fundamenteel. In heel wat landen is onderwijs alleen weggelegd voor een kleine minderheid. Dat is in ons land gelukkig anders. Maar ook al hebben we in België een leerplicht voor jongeren tot 18 jaar, toch krijgt ook in ons land niet iedereen dezelfde kansen. Daar willen we met Ondernemers voor een Warm België wat aan doen. We zijn dus actief in het binnenland én in het buitenland.

Onderwijs voor kinderen in het binnenland

Maak van je hardware heartware

Digitale hulpmiddelen krijgen een steeds centralere plaats in ons leven. Onze scholen moeten daarop inspelen. En dat doen ze ook. Laptops veroveren steeds meer klaslokalen. Dat is goed nieuws. Maar voor sommige gezinnen is de aanschaf van een laptop niet vanzelfsprekend. De nood aan laptops voor kansarme gezinnen was nooit hoger. Ondernemers voor een Warm België wil daarom gebruikte laptops verzamelen, refurbishen en uitdelen zodat iedereen mee kan in de digitale versnelling.

Tot op heden zijn er al 3.970 laptops uitgedeeld in 40 steden en gemeenten waarbij we 101 lokale organisaties geholpen hebben. Wij maken van jouw hardware, dus echt HEARTware.

Als jij een gebruikte laptop doneert, maak je er een gezin in jouw buurt zeer gelukkig mee. Ondernemers voor een Warm België zorgt niet alleen voor een opgeknapte laptop, maar ook voor de nodige software, een computermuis en draagtas. Klaar om te leren!

0
Gezinnen geholpen
0
projecten
0
leraren
0
landen

De digitale versnelling staat ook in het buitenland niet stil

Afrikaanse vluchtelingen leren werken met een computer

Ook in het buitenland dragen we ons steentje bij. Op dit ogenblik steunen we het project Kakuma in Kenia dat opgericht is door Koen Timmers, één van de leden van Ondernemers voor een Warm België. 5 jaar geleden stuurde hij een laptop met een apparaat dat voor een internetverbinding kon zorgen naar het vluchtelingenkamp in Kakuma. Op die manier kon hij de vluchtelingen online lesgeven aan de kinderen in het kamp. Vandaag telt het project 420 leraren uit 75 landen. Zij geven allemaal gratis les in bijvoorbeeld wiskunde, wetenschap of Engels.

Onze projecten

Heartware Telenet

Samen met Telenet hebben we het Heartware project op poten gezet. Met de slogan “Maak van je hardware Heartware” roepen we bedrijven en gezinnen op om laptops te schenken. Ondernemers voor een Warm België zorgt voor het wissen van het toestel en maakt de laptop weer tiptop in orde. Hierdoor krijgt hij een nieuw leven bij een gezin dat deze laptop hard nodig heeft. De impact die wij samen maken, is enorm. In 2021 konden we voor dit project bovendien rekenen op financiële steun van de Federale overheid.

Video afspelen

Inzamelpunten

Wat kan jij doen?

We kunnen gezinnen echt helpen.
Daar hebben we echter financiële middelen en werkende laptops voor nodig.
Jij kiest hoe je kan helpen.

Financiële steun

Ook jouw onderneming kan helpen. Als bedrijven ons helpen, elk naar eigen draagvermogen, dan kunnen we onze maatschappij samen beter maken voor iedereen. Want samen kunnen we een wezenlijk verschil maken.

Ook laptops

Bedrijven en instellingen hebben, nog meer dan gezinnen, regelmatig nog perfect werkende laptops die vervangen worden. Jouw oude toestellen kunnen een nieuw, waardevol leven krijgen.