Philippe Geladé van Kids4Kids: “Het lijkt voor veel mensen te vanzelfsprekend dat kinderen en jongeren aan sport of cultuur kunnen deelnemen”

Philippe Geladé is de oprichten van Kids4Kids, een organisatie die kinderen in staat stelt om liefdadigheidsacties op te zetten voor hun leeftijdsgenoten. In 2023 werkten ze voor verschillende initiatieven samen met ons en hebben we ons samen ingezet om kinderen gelijke kansen te bieden op sportief en cultureel gebied.

 

“Sinds mijn 3 jaar ben ik gebeten door mijn passie tennis. En sinds 2017 ben ik actief als fulltime tenniscoach. Momenteel reis ik zelfs de wereld rond met een speler op het internationale junior circuit. Door continu andere landen te bezoeken, word ik op verschillende manieren in contact gebracht met armoede. Deze ervaringen deel ik dan ook met mijn team, om zo telkens stappen te zetten om kansarmoede aan te pakken.”

Gelijke sportieve en culturele kansen

“Samen met Ondernemers Voor een Warm België bouwden we ook écht aan een warm België, waar ieder kind zich thuis voelt en de ruimte krijgt om zijn of haar talenten te ontdekken. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat kinderen en jongeren cultuur en sport kunnen beoefenen. En dat is iets wat veel mensen niet beseffen. Daarom organiseerden we samen verschillende initiatieven.”

Sportieve initiatieven met een warme impact

“In 2023 organiseerden we een sportdag ‘Sport4Kids’ en een Night Trail ‘Move4Kids’ en ‘Run4Kids’ in Hasselt. Overdag namen maar liefst 480 leerlingen deel van 4 Hasseltse scholen. ’s Avonds waren er zelfs meer dan 900 kinderen en volwassenen die deelnamen aan Run4Kids! De opbrengst? € 15.000! Dit mooie bedrag ging rechtstreeks naar SOS Kinderdorpen en kwetsbare gezinnen in Hasselt.”

“Dankzij dit initiatief krijgen kwetsbare kinderen de kans om volop deel te nemen aan verschillende culturele activiteiten. Denk hierbij aan schoolreisjes, sportlidmaatschappen, muziek- of kunstlessen. Zo krijgt elk kind de kans om te groeien en bloeien binnen onze samenleving.”

Grotere spotlight op dit thema

“We zitten op de goede weg, maar ik denk dat dit thema nog meer naar buiten gebracht moet worden. Het lijkt voor vele mensen te vanzelfsprekend dat kinderen en jongeren aan sport of cultuur kunnen deelnemen. We vonden het dan ook heel fijn om vorig jaar met Ondernemers Voor een Warm België samen te werken. Iedereen die bij deze organisatie betrokken is, staat altijd klaar om te helpen en te luisteren met als doel projecten te ondersteunen en naar een hoger niveau te brengen!”

Wil jij ook meebouwen aan een warmer België?

Financiële steun

Ook jouw onderneming kan helpen. Als bedrijven ons helpen, elk naar eigen draagvermogen, dan kunnen we onze maatschappij samen beter maken voor iedereen. Want samen kunnen we een wezenlijk verschil maken.

Ook laptops

Bedrijven en instellingen hebben, nog meer dan gezinnen, regelmatig nog perfect werkende laptops die vervangen worden. Jouw oude toestellen kunnen een nieuw, waardevol leven krijgen.