Equal (digital) opportunities for all

For children and the further development of adults, education is fundamental. In a lot of countries, education is reserved only for a small minority. This is fortunately different in our country. But even though in Belgium we have compulsory education for young people up to the age of 18, not everyone gets the same opportunities in our country either. That is what we want to do something about with Entrepreneurs for a Warm Belgium. So we are active both at home and abroad.

Education for children at home

Turn your hardware into heartware

Digitale hulpmiddelen krijgen een steeds centralere plaats in ons leven. Onze scholen moeten daarop inspelen. En dat doen ze ook. Laptops veroveren steeds meer klaslokalen. Dat is goed nieuws. Maar voor sommige gezinnen is de aanschaf van een laptop niet vanzelfsprekend. De nood aan laptops voor kansarme gezinnen was nooit hoger. Ondernemers Voor een Warm België wil daarom gebruikte laptops verzamelen, refurbishen en uitdelen zodat iedereen mee kan in de digitale versnelling.

Tot op heden zijn er al 4.564 laptops uitgedeeld in 67 steden en gemeenten waarbij we 125 lokale organisaties geholpen hebben. Wij maken van jouw hardware, dus echt HEARTware.

Als jij een gebruikte laptop doneert, maak je er een gezin in jouw buurt zeer gelukkig mee. Ondernemers Voor een Warm België zorgt niet alleen voor een opgeknapte laptop, maar ook voor de nodige software, een computermuis en draagtas. Klaar om te leren!

0
Families helped
0
projects
0
teachers
0
countries

Digital acceleration is not standing still abroad either

African refugees learn to work with a computer

Ook in het buitenland dragen we ons steentje bij. Op dit ogenblik steunen we het project Kakuma in Kenia dat opgericht is door Koen Timmers, één van de leden van Ondernemers Voor een Warm België. 5 jaar geleden stuurde hij een laptop met een apparaat dat voor een internetverbinding kon zorgen naar het vluchtelingenkamp in Kakuma. Op die manier kon hij de vluchtelingen online lesgeven aan de kinderen in het kamp. Vandaag telt het project 420 leraren uit 75 landen. Zij geven allemaal gratis les in bijvoorbeeld wiskunde, wetenschap of Engels.

Our projects

Heartware Telenet

Samen met Telenet hebben we het Heartware project op poten gezet. Met de slogan “Maak van je hardware Heartware” roepen we bedrijven en gezinnen op om laptops te schenken. Ondernemers Voor een Warm België zorgt voor het wissen van het toestel en maakt de laptop weer tiptop in orde. Hierdoor krijgt hij een nieuw leven bij een gezin dat deze laptop hard nodig heeft. De impact die wij samen maken, is enorm. In 2021 konden we voor dit project bovendien rekenen op financiële steun van de Federale overheid.

Play Video

Collection points

What can you do?

We can really help families.
For that, however, we need funding and working laptops.
You choose how you can help.

Financial support

Your company, too, can help. If companies help us, each according to their own ability, together we can make our society better for everyone. Because together, we can make a substantial difference.

Also laptops

Companies and institutions, even more so than families, regularly have perfectly working laptops that are still being replaced. Your old devices can be given a new, valuable life.

De activiteiten en de werking van Ondernemers Voor een Warm België draagt bij tot het behalen van 9 van de 17 SDG's (Sustainable Development Goals)