Zoubida, Chief Customer Officer bij Officenter: “Toen Brood(doos)nodig ons werd voorgesteld, twijfelden we niet en gingen we meteen voor een partnership!”

Zoubida is directeur klantenrelaties bij Officenter. Een sociaal geëngageerd bedrijf dat al verschillende goede doelen ondersteunde. In 2023 kozen ze voor een partnership met Ondernemers Voor een Warm België om het project Brood(doos)nodig te steunen. Zoubida vertelt graag meer over hun filosofie hierachter.

 “Als directeur klantenrelaties wil ik een fijne omgeving creëren voor onze klanten. Zij kunnen namelijk kantoren, meetingrooms of zelfs opslagruimtes van ons huren. Intussen hebben we al 15 vestigingen over heel Vlaanderen! Op de plek die ze huren kunnen ze dan ook een hapje eten of netwerken met andere klanten. En dat allemaal in een aangename omgeving. Klanttevredenheid en -welzijn is namelijk onze grootste drijfveer.”

 

Partnership voor Brood(doos)nodig

“Toen het project Brood(doos)nodig ons werd voorgesteld, hebben we niet lang getwijfeld. We dachten zelfs onmiddellijk aan een partnership, in plaats van een gewone sponsoring. Zeker als je weet dat maar liefst 40% van de kinderen naar school gestuurd wordt met een lege brooddoos. En dat je met € 300 al de brooddoos van één of meerdere kinderen voor een heel schooljaar kan vullen!”

 

Medewerkers en klanten warm maken

Officenter is een echt sociaal geëngageerd bedrijf. We dachten meteen na over hoe we onze samenwerking met OVWB en het initiatief Brood(doos)nodig in ons netwerk konden delen. Dat begon met een artikel in ons Officenter-magazine dat alle ondernemers en medewerkers van onze vestigingen ontvangen. Daar legden we duidelijk uit wat we gingen doen.”

“Intussen organiseren we ook meet-and-greets: afterwork drinks die elke maand plaatsvinden en waar we het project toelichten. Daarnaast organiseren we kennislunches waarin we een presentatie geven over het project. Dit is volledig gratis voor onze medewerkers en klanten. Zo doen we er alles aan om alle ondernemers warm te maken om hun bijdrage te leveren en om zoveel mogelijk brooddozen te vullen.”

 

De kracht van ondernemers

“We komen zelf niet rechtstreeks in aanraking met kansarmoede, maar we horen er wel héél veel over. We kwamen in contact met Ondernemers Voor een Warm België omdat zij vanuit het ondernemerschap samenwerken met andere ondernemers. En aangezien dat dat onze doelgroep is – wij hebben hier namelijk verschillende ondernemingen onder één dak – leek ons dat een ideale kans om iets te betekenen in het kader van kansarmoede.”

Wil jij ook meebouwen aan een warmer België?

Financiële steun

Ook jouw onderneming kan helpen. Als bedrijven ons helpen, elk naar eigen draagvermogen, dan kunnen we onze maatschappij samen beter maken voor iedereen. Want samen kunnen we een wezenlijk verschil maken.

Ook laptops

Bedrijven en instellingen hebben, nog meer dan gezinnen, regelmatig nog perfect werkende laptops die vervangen worden. Jouw oude toestellen kunnen een nieuw, waardevol leven krijgen.