Emily, IT Services Engineer bij Bank van Breda: “Door laptops te doneren slaan we 2 vliegen in 1 klap: we helpen mensen vooruit én verlengen de levensduur van gebruikt materiaal”

Bank van Breda schonk een tijdje terug gebruikte laptops waar we maar liefst 150 kinderen en gezinnen mee vooruithielpen. Junior IT Services Engineer Emily licht toe waarom ze Heartware-donor zijn zo belangrijk vinden.

 

Warm hart van de IT-afdeling

Bank Van Breda is van origine een familiebedrijf. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is dus niets nieuws voor ons. We proberen op elk moment oog te hebben voor de omgeving waarin we actief zijn en dat blijft zeker niet beperkt tot de functie van de duurzaamheidsverantwoordelijke of de personeelsdienst. We stimuleren alle collega’s om open te staan voor de wereld rondom ons en hoe we een positieve impact kunnen hebben.”

“Een tijdje terug namen de collega’s van onze IT-afdeling spontaan het initiatief om zich te informeren over wat er mogelijk is met perfect bruikbare laptoptoestellen die voor de bank zijn afgeschreven. Door laptops en materiaal te doneren slaan we 2 vliegen in 1 klap: we helpen er mensen mee vooruit én we verlengen de levensduur van gebruikt materiaal.”

 

Geen woorden voor het straffe resultaat

“We verzamelden maar liefst 150 toestellen en doneerden ze aan het Heartware-project. Toen we achteraf de foto’s zagen van de kinderen met onze gerecycleerde laptops, stonden we met onze mond vol tanden. Daar zijn geen woorden voor nodig om te zien hoe blij ze hiermee zijn.”

“Als vermogensbegeleider beseffen we maar al te goed dat wij en het merendeel van onze klanten zich in een geprivilegieerde situatie bevinden. Als we op deze manier iets kunnen betekenen voor wie het minder goed heeft in de maatschappij, doen we dat graag! Zeker omdat de samenwerking met Ondernemers Voor een Warm België voor ons de perfecte samenhang van Ecologie, Sociale verantwoordelijkheid en Goed bestuur inhoudt. Een mooi voorbeeld van waar ESG-beleid voor staat.”

 

Blijvende inzet van het ‘Happy Team’

“We merken als organisatie dat dit soort initiatieven mensen bij elkaar brengt en dat het inspirerend werkt. Dat toekomstsperspectief is hartverwarmend!”

“Binnen Bank Van Breda denken we regelmatig na over welzijn, samenwerking en talentontwikkeling. We zetten ons al jaren in om een ‘Beste werkplek’ te zijn, maar beseffen goed dat dit nooit geïsoleerd kan staan van de omgeving waarin onze mensen leven en werken. Interactie met onze omgeving en de contacten die collega’s vandaag al hebben, staan hierbij voorop. Binnen het Happy Team van de bank bespreken we regelmatig projecten waarmee we die connectie kunnen realiseren en versterken. Zo bouwen we samen mee aan een warmer België.”

Wil jij ook meebouwen aan een warmer België?

Financiële steun

Ook jouw onderneming kan helpen. Als bedrijven ons helpen, elk naar eigen draagvermogen, dan kunnen we onze maatschappij samen beter maken voor iedereen. Want samen kunnen we een wezenlijk verschil maken.

Ook laptops

Bedrijven en instellingen hebben, nog meer dan gezinnen, regelmatig nog perfect werkende laptops die vervangen worden. Jouw oude toestellen kunnen een nieuw, waardevol leven krijgen.